‘De Lichtjesloop’ wil mensen met kanker en hun naasten verbinden


Door Harry Schipper – ‘Samenloop voor hoop’: Zo heette eerst het evenement op de Stille Wei waar aandacht werd gevraagd voor mensen met kanker en hun familie en vriendenkring.

Het wandelestafette-evenement gaat dit jaar voor het eerst verder onder een nieuwe naam, ‘De Lichtjesloop’, die dit najaar wordt gehouden op zaterdagmiddag en -avond
24 september van 13.00 tot 22.00 uur.

De kick-off voor De Lichtjesloop was op maandagavond 11 april in het wijkgebouw aan de Houtkamp, waar ook De Maretak is gevestigd en toen zijn de eerste loopteams bij elkaar gekomen.

Inmiddels hebben we al diverse teambijeenkomsten gehad en de laatste twee teambijeenkomsten vinden plaats op: 24 augustus en 14 september, start 19.00 uur en ook aan de Houtkamp.

Centrum de Maretak is één van de 75 inloophuizen in Nederland waar mensen met kanker en hun naasten terecht kunnen. “Kanker heb je niet alleen; kanker raakt ook de mensen in jouw omgeving. Het is dan belangrijk dat je ergens naartoe kunt waar je mensen ontmoet die je begrijpen. Een plek waar je, los van alle medische ballast, tot rust kunt komen of juist iets actiefs kunt doen”, vertelt bestuurslid Ilona Woestenburg.

Lees verder op Harderwijkse Zaken


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *